30 martie 2010

Emisiuni de pescuit la TV

Oricat ar fi de dornici romanasii nostri sa faca o emisiune mai atractiva, daca televiziunile care produc asa ceva nu schimba "personajele" care ne prezinta faptele nu se schimba nimic.

Un lucru e cert. Daca stai sa urmaresti o emisiune de pescuit, produsa de oricare televiziune din tara noastra, nu se poate sa nu ramai cu impresia ca prezentatorul este in stare de ebrietate. Poate ca aici gresesc dar mi-au mai spus si altii acelasi lucru.

Din acest punct de vedere, daca cei mai in virsta sunt mai toleranti cu persoanele "sub influenta alcoolului", sigur segmentul tanar de populatie da la o parte dejectiile alea de la TV denumite emisiuni de pescuit si prefera sa urmareasca productiile televiziunilor din strainatate.

O alta problema ar fi ca la noi in tara nu prea ai unde pescui. Trebuie sa recunoastem ca apele statului au fost acaparate rand pe rand de catre particulari, care au pus uneori preturi exorbitante pentru o zi de pescuit. Zic asta din punctul de vedere al pescarului care merge de placere, la pescuit, in zilele de vara, nu din dorinta de a printe monsti, ci pentru a petrece o zi linistita impreuna cu familia ori prietenii.

Captura pentru o astfel de persoana este un moment de buna dispozitie si un eveniment care determina o anumita "multumire" sau bucurie colectiva intre cei din jur. Nu cred ca acest pescar despre care vorbesc aici merge sa plateasta milioane pentru o zi de pescuit. Acesta este tiparul unui roman care plateste permisul de pescuit pentru a putea petrece (fara stres) pe malul apei 2-3 zile din an.

Si, nu cred ca acest pescar urmareste o emisiune prezentata de cineva cu mintea tulbure, care face emisiune doar pentru a face reclama ascunsa la locuri de pescuit particulare "cu plata" sau la nu mai stiu ce monturi "prinzatoare", betze, mulinete sau alte nimicuri.

Nu as dori sa vorbim degeaba. M-as bucura sa stiu ca televiziunile care produc astfel de emisiuni sa asculte si vocile noastre, a mea de exemplu si sa traga concluzii.

Pentru ca tot spunea cineva, de emisiuni straine descarcate de pe torente, imi aduc aminte ca acum 3-4 luni urmaream o emisiune la un post TV strain, in care prezentatorul mergea la pescuit cu de obicei 2 fete (care mai si aratau bine) fara experienta, pentru a da ceata la telespectatori. Aia da emisiune. Urmaream chiar programul lor TV pentru a vedea urmatorul episod. Si, doar pentru curiozitatea voastra, nu capturile erau elementul principal al acelei emisiuni si buna dispozitie a prezentatorului si fetelor care desi erau incepatoare lasau o impresie buna.

Nu spun sa faca si romanii nostri o emisiune la fel, dar sigur o schimbare a stilului de lucru este necesara.

Fir intins!

Un comentariu:

Curic Ovidiu spunea...

Ai dreptate.
Chiar ca nu mai ai la ce te uita la TV.
Noroc cu netul.

Trimiteţi un comentariu

Mai poti vizita si situl de pescuit pescar hoinar la adresa www.pescarulhoinar.com, fratele mai mare al acestui blog.

Te rog, nu face spam ca-l sterg oricum.